e m m a ; vardag, fest, inredning

Tacopaj

Tacopaj
Sätt ugnen på 225 grader.
En form med höga kanter & löstagbar botten är bra. Dock går det med en vanlig form ca 25 cm i diameter.
 
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50g margarin, gärna rumsvarmt
1½ dl filmjölk
(för de lite nyttigare går det att byta ut vetemjölet mot 2 dl grahamsmjöl & 2 dl vetemjöl eller 2 dl dinkelmjöl fullkorn & 2 dl dinkelmjöl. Och självklart lätt-mejeriprodukter)
 
Blanda ihop alla dessa ingredienser till en deg. Tryck ut den jämt i pajformen och upp längsmed kanterna. Förgrädda 10 min i ugnen på 225 grader.
 
Fyllningen:
4-500 gram köttfärs
1 st gul lök
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
2 tomater
1 paprika
 
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir ganska torr annars blir pajen väldigt sörjig. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och paprika och lägg sedan över köttfärsen.
 
Topping:
2½ crême fraíche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
(för lite nyttigare alternativ änvänd lätt-mejeriprodukter)
 
Höj nu ugnens grader till 250 grader.
Blanda allt i en bunke och smeta det sedan överst på pajen.
Lägg några nachos överst om man gillar det :)
Ställ in pajen i ugnen och låt stå i 10-15 min. Tills ytan fått fin färg.
Serveras med en mumsig blandsallad till och lite tacosås.
 


Lisa

Tack snälla, detta ska absolut provas :)

2013-04-24 / 22:12:36

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback