e m m a ; vardag, fest, inredning

happy new ,


the cove

en film jag definitivt tycker att ni ska se är The Cove har endast sett 2o min av den(sitter och kollar på den just nu) men viiiilken gripande film! Berör verkligen in i hjärtat..

Man får följa den man som tränade upp delfinerna i serien "Flipper". Efter 1o år i den branchen så vände Ric O Barry på sina åsikter och den utlösande faktorn var då huvudrollsinnehavaren Cathy aka Flipper dog i hans armar genom att, det han sa, ta självmord genom att medvetet sluta andas efter en lång depression (troligtvis pga av alla press genom serien). Nu har han i över 30 år arbetat mot delfiner i fångenskap.

I filmen får man se hur de står emot denna sjuka massmiljonindustri genom att ta sig in på områden man aldrig trott funnits och filmar sådana hemska tillfällen så magen vänder sig.

Emellanåt får man även se hur vackra varelser delfiner är och vilken intelligens de har..

REKOMENDERAS STARKT, dock varning för tårar!

 

update; OBS inget för kräsna magar.. fy fan vad hemskt. Jag blir så jävla förbannad när jag ser sånna här filmer! Jag sitter ständigt med en rynkad panna..

detta på bilden är blod från delfinerna och delfiner som sakta avlider..


julafton del 1


emma :)

dukning



pappa & cath' fixar & donar



lillsyrran' & lillHarley


Harley var sugen på revbenspjällen i ugnen ;)




emmas cookalong :P




jag & sötnos-hunden

halva släkten




Kalle Ankas Jul, Anna blev dissad


to be continued...

jag lever!

ojoj , inte nå bra uppdatering här inte! :P :s

har haft det ena och det andra att göra så bloggen har fått ligga vid sidan om allt. Har varit mycket jobb & annat mys de senaste dagarna, julafton & juldagen har bland annat varit och det känns som att dagarna bara schvischat förbi!

Idag kör jobbelijobb igång igen! Men börjar inte fören 12 idag. Vi har ju mellandagsrea och vi tyckte det lät bra med att få lite sovmorgon, en lättstart så att säga, efter alla dessa lediga dagar! men jobbar bara mån-ons sen är man ledig igen ;)

Det jag tänkte göra nu var att sätta ihop lite bilder från de senaste dagarna som varit :) Hoppas allt är bra med er och att ni överlevt julen efter all god julmat ;)

hörs snart, PUSS

goodiegoodie ,


dan' före dan' före dopparedan'

nu ska jag hoppa in i en varm dusch! Har frysit hela dagen! :s & dessutom jobbat heeela dagen med en rejäl förkylning, bluäh! Så nu ska jag ta och få upp värmen i kroppen och sen smörja in mig med lite BUS, är såå blekis nu :/ Har iaf provat löshåret och det är lååångt, men blir att klippa av det imorrn, om jag klipper av det :P hah! Ska väl jämna till det lite iaf :)

ska ta och slänga i en tvätt också! Sen blir det att mys framför filmen Stardust med älsk <3

Godnatt & PUSS


lite bilder från vårat julmys;

vi klädde om våran gran idag pga att Ester har "hängt" i den :P och självklart ville lilla busfian vara med och busa när vi höll på med allt julpynt :)



idag fick man tända det fjärde & sista ljuset :)

våran gran fick lite sällskap med klapparna :)

 

Nu blir det att sova och ta tag i slutspurten innan jul, jobbar måndag till onsdag 10 - 19 puh!
Får se om jag hinner uppdatera något under tiden, annars ses vi på julafton ;)



anka eller anka?

Vad väljer ni att kolla på kl 15 på julafton?

Själv ska jag hålla mig till traditionerna och kolla på Kalle Anka, kanske att man zappar över till Annas variant av julen, någon gång:P

 


dags för lite freeesht hårsvall

klickade hem lite löshår nu i veckan :) har aldrig haft det när jag varit mörk förut, får se hur det blir :)
Hoppas det kommer i början på nästa vecka!

rapunzelofsweden.se

Nu ska jag göra mig i ordning för lite ferre med tjejerna :) mycket trevligt! PUSS

upd;
hah, i inläggets skrivandets stund låg mitt freeesha hårsvall på köksbordet utan min vetskap blir att utforska det lite nu, får se om det åker på redan kvällen till ära ;)

snön ligger kvar ♥

wiiie :) btw; en vecka kvar till julafton ;)


innan jag drar..

.. till jobbet måst ejag bara lägga upp denna sweetnos ;D


sry,

sorry, men att uppdatera här är just nu inte prio ett.

Har mycket att göra nu! Fullt upp på jobbet och när man kommer hem från jobbet orkar man knappt något.. :) men det är skoj att det är lite ruljans ;)

Men bara så ni vet som kommer en update från julfesten med jobbet snart! + lite annan info ;) men återkommer när jag får tid!

Hoppas allt är bra med er! :) PUSS

ändrade planer

jao blev ändrade planer för kvällen i sista sekund. Älsk blev inbjuden till party med innbandygrabbsen så jag bjöd in bruudsen hit för lite förferre ;) älsk och jag hade tänkt att umgås lite ikväll men det gick alltså från toffelkväll till partykväll ;)

på tal om party, igår var det ju julfest med jobbet! Var riktigt trevligt! Inte nog med att jag vann första pris i tävlingarna vi hade utan det var för övrigt en riktigt trevlig kväll också! :) Tävlingarna var: tipspromenad, kasta boll för att få poäng, kasta ring på älghorn och dribbling med ett plastäpple :P hah! Man fick plocka från ett prisbord så jag plockade ett tjusigt mateusfat ;) Blev julbord ute på husby-värdshus sen också :) Mycket trevligt! Kom väl hem kring 2 tror jag :) Bilder & så kommer imorrn! Nu ska jag fixa mig lite för snart kommer girlsen :)


Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördagkväll! Ska även passa på att gratulera Jennie för finalplatsen i EM! :D Blir att kika imorrn igen! ;)

PUSS på er!

julfest ,

hann inte med att lägga upp bilder på de nya inköpen igår, kom hem kring halv elva efter en riktigt trevlig middag med girlsen :)

Och hinner troligtvis inte idag heller för ikväll är det julfest med jobbet som gäller :) ska bli riktigt skoj! Vi har ingen aning om vart vi ska vara någonstans så det ska bli spännande!

Så blir endast jobb mellan 10-13 idag :) niiice!

Nu ska jag borsta tänderna och dra till woorket! Får se om jag hinner lägga upp bilder annars så önskar jag er en trevlig fredag :) PUSS

all I want for christmas ,

hej hopp, 2 veckor kvar till julafton :D wiiie , myys

Nu väntar jobb mellan 12-18 och sen efter worket blir det att direkt ta sig hemåt för att fixa till sig lite snabbt och sen gå till En & en halv för att äta middag med Erika, Emma & Johanna :) Ska bli riktigt trevligt, och mumsigt får vi hoppas på ;)

Igår var jag, älsk och lillsyrran till kupooolen, handlade den sista julklappen till papi och sen lite gött till mig själv ;) när vi var ut i helgen så tappade jag bort min favvo-halsduk från Gina så köpte en ny sån igår och sen en outfit jag ska ha imorrn då vi ska iväg på julfest med jobbet :) Kanske kommer upp bilder ikväll om jag orkar.. antar att det blir relativt sent ikväll!

Nu ska jag ta och borsta tänderna och sen ta mig till jobbet :) Ha en bra dag allihopa! PUSS

klippklipp ,



såå kort blev det :)

heey ,

blir ett snabbt inlägg!

Helgen var superbra, och mer info & bilder kommer ikväll eller nått!
Nu ska jag iväg och klippa mig! ;) Får se vart längden hamnar... :)

Ha en nice tiiisdag! PUSS

en bild från helgen ,



wiiiie

det snöar   :D:D
ute alltså..

drar mot större städer ,

mm imorrnkväll bär det iväg till stockholm! :) ska bli superkul att komma iväg & få träffa Joosie! Saknar henne.. ;c men imorrn får vi äntligen seees! Wiie! Och på lördag blir det nog party med resten av brudarna som är i Stockholm! Vilken tajming! ;)

Har packat det mesta men ska gå upp lite tidigare imorrn för att kolla över allt :) Niiiuu blir det att sooova! Hoppas jag sover något bättre inatt!

Godnatt på er & om jag inte hinner blogga mer så önskar jag er en trevlig helg! :) PUSS
(btw kom det lite snö till bloggen, eftersom det inte verkar komma in real life ;) hah )

har sviiinont ;c

min arm hurts :/ efter den där jeeekla svinissprutan!

har sovit dåligt inatt också, + träningsvärk sen simningen igår (ojoj denna torsdag började inte bra ;)
iaf så ska jag snart möta upp Johanna på stan men ska en sväng till apoteket först för att köpa lite BUS ;) vill vara lite fresh till imorrn & helgen då jag drar till Stockholm och träffar Joooosie! :D wiiie! Ska även hinna med att färga håret ikväll också!

Annars just i denna stund håller jag på & gör pancakes :) tänkte ta det till frulle och ett äpple till det så kan älsk äta det till lunch sen när han kommer hem!

Nu måste jag ta hand om mina pannkakor! :) PUSS

är riktigt sugen...

... på att flytta till andra sidan trapphuset.. :) till en stoooor 4a på 90 kvm ;) hm, ja jag & älsk får ta oss en funderare..

Snart Desperate Housewifes :D


1a december :)

jaa då var december.. och inte ens en cm snö på backen ;c buhu, undra vart den tagit vägen måntro? Dagen till ära så blev det en winter design idag ;)

helgen var iaf superkul :) i lördags var det ju utgång som stod på planeringen. Vi var här hemma och förfestade med singstar, superkul ju! Längesen man spelade det! :) Sen gick vi till hotällä, där det var relativt mycket med folk! Skoj vare!


resten av bilderna hittar ni på FB

& söndagen inbar jobb mellan 14-18. Eftersom det var julskyltning. Har tagit en massa mysiga kort i butiken som ni ska få se sen :) Jag sa senast igår att det är skönt att jobba där jag jobbar, för där känner man iaf av att julen är på ingång, på torsdag är det 3 veckor kvar till själva julafton, shieet pommes.. :s Idag börjar kl 14 så blir att ta en snoa på stan för att kolla efter de sista julklapparna :)

Känns som att jag kommer ha fullt upp varje helg nu fram till julafton, till helgen blir det att dra till Stockholm och träffa Josie :D:D & henner karl! Helgen efter det blir det julbord med jobbet och helgen efter det har älsks jobb julbord, sen är det julafton :D wiiie, och jag hoppas verkligen att det kommer snööö! :s

Nu ska jag kolla på The Nightmare Before Christmas och sen göra i ordning lite mat till älskling som kommer hem på lunch :) Sen blir det som sagt stan & jobb!

Hoppas ni får en mysig tisdag! PUSS