e m m a ; vardag, fest, inredning

Tacopaj

Tacopaj
Sätt ugnen på 225 grader.
En form med höga kanter & löstagbar botten är bra. Dock går det med en vanlig form ca 25 cm i diameter.
 
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50g margarin, gärna rumsvarmt
1½ dl filmjölk
(för de lite nyttigare går det att byta ut vetemjölet mot 2 dl grahamsmjöl & 2 dl vetemjöl eller 2 dl dinkelmjöl fullkorn & 2 dl dinkelmjöl. Och självklart lätt-mejeriprodukter)
 
Blanda ihop alla dessa ingredienser till en deg. Tryck ut den jämt i pajformen och upp längsmed kanterna. Förgrädda 10 min i ugnen på 225 grader.
 
Fyllningen:
4-500 gram köttfärs
1 st gul lök
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
2 tomater
1 paprika
 
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir ganska torr annars blir pajen väldigt sörjig. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och paprika och lägg sedan över köttfärsen.
 
Topping:
2½ crême fraíche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor
(för lite nyttigare alternativ änvänd lätt-mejeriprodukter)
 
Höj nu ugnens grader till 250 grader.
Blanda allt i en bunke och smeta det sedan överst på pajen.
Lägg några nachos överst om man gillar det :)
Ställ in pajen i ugnen och låt stå i 10-15 min. Tills ytan fått fin färg.
Serveras med en mumsig blandsallad till och lite tacosås.
 

for you

[musiiiic ]
 

tänk på roompan!

Hej alla mina läsare... häh nää skoja bara. Men Hej i alla fall.
 
Sjukt seg bloggning från mig för tillfället. Jag sitter inte mycket vid datorn längre. Alls. Mycket sköter man ju via telefonen och blogga via den är bara jobbigt. Hatar, eller ogillar låter bättre - blogg.se's app. Dryg bara. Och om man går in via safari då är det också jobbigt på grund av att allt är så rörigt då det egentligen ska visas på stor dataskärm och ingen lite pytte-iphone-skärm. Nää så då vet ni det :P bitter? Jag? neee :)
 
Hänt senaste då? - Hm..
 
IKEA-shopping i söndags resulterade till mycket fint till vår uteplats vi ska fixa i ordning. Bara maj månad kommer och värmen. Längtaaar! :) Sen så blir det ju alltid nååågot extra när man är på IKEA. Visar kanske till veckan. Kommer nog garanterat upp på min Insta i alla fall :) Var även i söndags på 25års firande för min kusin Jimmie. Väldigt trevligt att träffa en del av släkten  gör man allt för sällan :( Har funderat på en kusinträff... Men får se när det ska ske :)
 
Sedan så har jag blivit så sjukt kär i träningsformen spinning. Fy fan, älskart! Har undvikit de där cyklarna, men nu längtar jag bara till imorgon igen då man får cykla! Note to self: skaffa sadelskydd för faen, tänk på roompan!
 
Nu ska jag lägga fram träningkläder & jobbkläder inför morgondagen. Sen sooova!
Tack & godnatt! PUSS
 

 

Min lilla mormor och jag

Igår åkte jag, syrran, Emelie och Linnéa till Hede för att besöka den lilla butiken "min lilla mormor och jag". Det fanns mycket fint! Men mycket var också för shabby chict för mig :) men hittade i alla fall en lykta och plastglas till sommarens utflykter och grillkvällar :) vi ska ju göra om utanför vår dörr så vi får en fin uteplats, lägga trall bland annat. Nu är det bara tråkigt grus utanför. Så tyckte de passade perfekt!
Ikväll blir det spinning! 3e gången nu. Och jag gillar det mycket faktiskt! Har faktiskt bävat för att gå på ett pass men tycker det är riiiiktigt bra träning och 55min går sjukt fort. Så ska packa mer träningskläderna nu innan jag tar mig tillbaka till jobbet igen :) Hoppas ni alla har en bra dag trots det trista vädret :) Puss!

yesterday - friday

Igårkväll tog jag sällskap med syrran hem till Emelie för att möta upp resten av tjejerna där :)
Blev en riktigt trevlig kväll, relativt lugn för min del (iaf om man jämför med de tidigare utgångarna! puh! :P). Hade ju jobbhelg så då kan man ju inte riktigt släppa loss ;)
 
Vi pratade om en massa! Bland annat om Summerburst och massa resor vi vill göra. Vi kom fram till att vi börjar lite lätt med en trip till "Min lilla mormor och jag" imorgon :P hehe
Ska bli kul, har aldrig varit där. Alla säger att det är så mycket fint & billigt där :) Sen blev det utgång på Halvan :) Var si så där med folk..
 
Kvällens låt måste iaf ha varit:
 
 
Nu ska jag fixa och greja runt här hemma! :) PUSS

well done

 
 
well done Miss Li, well done!
Gillar hennes nya album mycket faktiskt! Transformer & Black widow nåååågra favvisar redan :)
 

thank god

 
Äntligen liiiite värme <3

Hell yeah,

Att inte någon kommit med detta tidigare:(sned bild men kan inte vända den när jag bloggar över mobilen)
 
 
Helt sjukt vad bra detta är! Nagellackborttagningsmedel i burk. Stoppar ner fingret, vrider åt ena hållet, sen det andra för att sen ha ett lackfritt finger:P haha, ja ni! Vilken sensationell framgång inom nagellacks-världen! Heja heja! 
 
Ne nog med svamlande trötta Emmor för idag! Sleepmode!

2nd hand in my ♥

Vilka fynd jag gjorde på Erikshjälpen igår! :D Blev helt överlycklig! 2 st sängbord som var lite skirare och inte så bastanta 95:-/st, perfekt till vårat lilla sovrum. Tidigare hade vi två vitmålade stolar, men nu så här i efterhand så ser man ju att de gjorde de lätt rörigt! Och den gröna stolen... :) Den gillade jag bara och fick följa med hem för ynka 85:-. Hittade även en grön vas som inte kom med på bild :)
 
Systersonen var med också och fyndade en snygg Levi's-jacka för endast 60:-. Verkligen "som hittat"!
 
Är mer än nöjd med mina fynd!
 
Före:
Efter:


 
 

Insta-week

 
      
 
1. Kvällens mysmiddag; baconlindad, fetaostfyllf kycklingfilé med curry/mangosås och primörer till + sallad. Möms!
2. Nya vårskorna åkte på idag :)
3. Vår sötnos 💚
4. Vår sötnos tiggde skinka av mig igår när jag hade lunch, tyckte det blev så rolig bild ;)
5. Påskens tulpaner.
6. godnatt-bild från sängen.
7. Längtar till summerburst!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utflykt i skogen

hah, enligt rubriken låter det som ett dagisgäng till skogs :P haha men det var vi ju.. typ. ;) Jag, älsk och systeryster!
 
Te & skinkrulle med sallad, skagen och avokado hade vi med oss - möööms!
Var i alla fall hur mysigt som helst, roffade åt mig lite påskris på en gång också ;)
 



haha kolla min fundersamma min! Älsk skulle ta kort och han svamlade runt med kameran! :P men något kort blev bra..



..Systrarna Glad

 
koncentrerad emma :P
 
Var en riktigt härlig dag! Vi var dock huuuur rädda som helst att det skulle komma något djur, googlade till och med allt bajs vi stötte på i skogen i fall att det typ var björn eller nått :P hahaha!
 
åwh stimmigt inlägg :P men hur som helst en riktigt kul dag!
 
Nu jobbdags!
 

påsken är över

Så var snart ännu en helg på ingång! Påsken rullade på fint :) Skärtorsdagen bestod av påskfest med jobbet! Tävling, påskmat och Leksand-Rögle (tror jag det var?). Tävlingen vann ju självklart mitt lag! ;D Kul!
 
Fredagen började lite segt.. ;) baaaahkis. Men piggnade till lagomt till när Mamma, hennes särbo & systeryster skulle komma förbi på påskmiddag! Blev en riktigt lyckad kväll med trerätters, "Let's Dance" och massa skratt.
 
Lördagen kom och då var det jobb som gällde! Var lite segt men det gick bra :) är ju ledig nu i helgen istället ;) Sedan så var det typ bara att byta om till partydressen och korka upp. Tjejerna (och några grabbs en kortis) kom hit och vi spelade spel, pratade och drack! Hotellet slog sen upp dörrarna för oss :) Trevligt folk ute, vad jag minns:P En riktigt trevlig kväll! Och som alla andra trevliga kvällar så brukar ju då dagen efter vara mindre trevlig, särskilt när det gäller alkohol dagen innan :P Fyyy fan hur jag mådde, blev nog inte människa fören i tisdags, hah! :s sprängt ett blodkärl i ögat har jag gjort också ;c ser ut som en zooooombie! Mysigt.
 
Söndagen spenderades hemma hos mammsen i solen och lika så halva måndagen. Blev även en tripp till storasyster för lunch i deras stuga :) myys! & underbart väder
 
Sedan har veckan rullat på! Fredag imorgon liksom! :D Och då blir det bara myskväll imorrn med hjärtat! Bio och något gött käk! Toppen det! :) Lördagen blir väl nå liknande också, kanske ska bjuda hit syrran och mammsen.. De målar om deras kök för fullt så kanske en middag här hemma är på sin plats :) Får se då!
 
Nu blir det sängdags så fredagen kommer liiite snabbare! ;) PUSS & godnatt
 
 
 
skärtorsdagens bravader på jobbet :)


 
från i lördags

mys.